Wednesday, March 9, 2011


malam ni nak post benda lain. lupakan hal duniawi seketika. ingin ketengahkan perasaan si penulis belog. yeah. dan malam ini ingin gunakan bahasa ibunda.
kawan kawan,
pernah tak ada perasaan macam banyak gila nak tulis, banyak sangat nak cerita, macam macam benda terjadi, tapi akhirnya kosong?
pernah tak nak cerita kat seseorang tapi tak jadi, takut kita bagi bad impression about ourselves kat orang tu?
pernah tak rasa macam perasaan tu tak patut kita rasa, tapi kita rasa? kita tau benda tu tak patut dibuat, tapi kita buat?
pernah tak ragu ragu dengan keputusan sendiri?
pernah tak ada perasaan nak baik balik dengan semua orang?
pernah tak rasa macam menyesal kenal dengan orang orang yang kita tahu sebelum ni?
pernah terfikir tak nak buat benda yang kita memang tau dah salah?
pernah terfikir nak cakap benda betul tapi lidah kelu? end up keluar benda lain?
ada rasa nak bagitau orang lain tak apa perasaan kita sekarang sebenarya?
mesti pernah kan. okay lame bye

Thursday, February 24, 2011

kenapa kerajaan comel sangat?

great headline, bad content, real bad. im getting to know more about my country. the thing is, the deeper i get myself in, the worst it comes to a reality of life and politics in Malaysia. i am not going to tell myself that i become less smart if im talking too much. this isnt about how much you talk, this is all about how much you know and how smart you are when it comes to give your opinion. this isn't about how smart you are 'googling' your self to find the facts, its all about knowledge and common sense.

kenapa kerajaan comel sangat?

1. what is going on with the case of Teoh? kerajaan comel sangat until running over a guy with only related to a case of corruption about rm2000 perhaps. appointing federal judge in royal commission for his case? federal judge that appointed by government itself? where the case itself against the government? it doesnt make any sense. all these BS are too much to know. the late Teoh had been ragged tortured tu xtau la, until the day he wanted to register his marriage. i think this is humiliating to the government. where is the policemen that suppose for at least being there for safety purposes? where are those fellows that took Teoh into custody for questioning about allegation and corruption? ive been taught in class that the judiciary suppose to be independent. this is obviously not independent. this is BS. the law isnt for those to find justice and truth anymore. i guess the law in Malaysia is to make the government look good in winning every cases. i am done with this.

2. election in sarawak and sabah. i am telling you, one day i will become one of those who give the education for next generation about politics in my homeland. i will not make my country be bound by this ruling party anymore. if and only if the government trying to find evidences to get this guy, the one who had been many many years controlling almost everything there? people will shocked on how he had controlling the wealth and profit in sarawak. The real scandal is that Malaysia’s forces of law and order have not long since arrested him and brought him to trial. Taib, well known personality in whole Malaysia, but not in a good way for me. i now realize that he isnt a really good man anyway.

here is the thing, i cant say anything much but i can ask this two questions, and it surely can be answered with common sense.

a. he has the Rolls Royce cars in his garage, one personal and the other owned by the state government. This is a reflection on accounting standards as well in Sarawak.

b. how the Chief Minister of Sarawak can afford a personal Rolls Royce on his monthly salary of RM 20,000 even if he saves all of this as he literally starves to death at his residence in the proverbial rags.
*baru satu example tau, belum benda lain. duit mak bapak aku bayar taxes lagi. xhalal xhalal*

simple, they want to make sure that sarawak will be fully supporting  the ruling party now. the government being so nice to them so that they eventually can win majority seats there. politics. BS.

Sunday, January 23, 2011

hari hari penuh cerita

minggu yang penuh dengan KEJUTAN. yeah.
khamis lepas dah mula lepak dengan member member kat uitm. malam nya, teman ezzah makan kat DC. makan punya makan, lepas sorang, sorang member lepak sama. siap mintak belanja g. macam macam. teringat time kat kuantan dulu. HEHE.
jumaat nya, ezzah, intan cepu sama sama ajak lawat wani yang tak sihat kat hospital klang. tengok muka dia pucat je. tapi sampai je kitorang ngan sha and eyha, asyik kena bahan pompuan ni. HEHE. kesian betul. sekarang dah sihat, alhamdulillah, makan pun berjaga jaga.
lepas kitorang g hospital klang tu, ingat nak g midvalley makan mc d, sebab kitorang ezzah semua x makan lagi. tengah tengah on the way ni tetiba lahh budak panjang ni bg idea nak g The Curve, ape lagi. ronggeng lahhh! :D

muka cepu sangat bulat. badan intan sangat tinggi. dan ezzah sangat mantap. saya pulak gemuk. memberatkan dan memenuhkan kereta je =.="
malam nya pulak kami makan ABC. sedappp. 3 ringgit jeeee. nyum nyummm.
sodapnyaaaaaa. lapo eden.       

esoknya jumaat. ezzah dina cah intan sama sama tgk wayang cerita Khurafat. Best. Okay. Suspen gilaaaa. HEHE. lepas tuu dorang ade kelas. so duduk diam diam dalam bilik sampai malam. malam tu pulak fadhu ajak kuar tgk wayang lagi. xplan langsung, tau tau dia boleh kuar and free, terus lepak.
terjumpa kat klcc masa tunggu nak masuk wayang. HEHE. cool.

kiri gambar ; salam kanan gambar ; izuan

fadhu. <3

sabtu banyak nya kepada tidur. malam pulak lepak pun dengan wani. ezzah penat gilaa dengan orientasi dorang pagi tuu.
ahad pulak dah balik Damansara. :)
sebesar besar dunia, xsemua boleh kita sorok. kau tipu aku, member member kau hidup hidup dorang back up kau mati mati, dorang kesian gila kat kau sebab kau mangsa keadaan, orang yang hanya nakkan cinta sejati. tapi aku dah tau helah kau. baik kau cakap perkara sebenar. kau kutuk member member kau depan aku, sekarang dorang yang rapat ngan kau. you and your bluff? terbaik. cuma perlu improve kan lagi sebab dah terkantoi. aku nak tengok sejauh mana kau boleh dapat teruskan persahabatan dan perhubungan kau dengan penipuan. aku nak tengok sejauh mana kau mampu berjalan dengan cerita palsu kau. aku tunggu saat kau menangis minta maaf. aku bukan berdendam, aku cuma diam dan lihat persembahan  yang kau tunjukkan, aku tunggu pengakhiran cerita dan sinopsis yang kau bagi kat aku dulu. tipu helah kau bagi kat aku. tuduhan kau kat aku, cerita sedih kau kat kami. kalau benar pun hidup kau bahagia dunianya, kita tunggu akhirat kelak.

Tuesday, January 18, 2011

real people live in real world with real shit.

its all about money, power, and dignity. its all about love, problems and rationalism. everything relates to politics. corruptions, abusing power, nonindependent of justice, everything about how you can play the game in the world of politicians. being the outsider in a new place makes me realize that its all about accepting the reality of the real world. the freedom, living all alone, feels of being discriminate in our own country teaches me how stupid i am having a thought of mind that there is nothing that I may not seen. as i may think that people who have the same race as me will be the one who will help me. stop thinking that the government had given you everything that you deserved. corruption on billions of ringgits by the ruling parties can develop sarawak into an extremely high standard of the country itself. you know why? dont you think that the land in every parts in sarawak worth billions of ringgit? if and only if the ruling parties sincerely want to develop the country, will there be still the country itself needs other sources of money to develop it? where is the profit that the government gain from the natural resources, petrol, tin, taxes, toll? every useless election made, they will use millions of ringgit to upgrade the roads, transportation and development of education. where is all of the money when the party wins the election? almost 20 years of living as sarawakian, the roads, im telling you roads with the 's' back of it, there are only roads that connect main or crucial areas to one another will be developed. for so many years malaysia celebrate the independent, where is the realistic of having the wealth in own land but still the development is slow and dumb?
federal constitution is a body of rules and regulation that covers all parts of country that protect the rights of bla bla bla. if and only if the role of constitution is definite theoretically, do malaysians even know their rights? freedom to speech, assemble. citizen are allowed to assemble..UNLESS they have the permit from the security forces. for whom the police work for? government. in more than 230 years, the uk amend the law for 30 times. for the great malaysia, almost 54 years of independent, the government amend more than 40 times. how spoil our constitution is now.
i personally wold say that ISA should be used for dangerous people like terrorist. with the power of two third of majority used by the ruling party in a very long period, they amend the ISA in such that they will detained those who are threaten to the country. where is the fair trial? where is the rights of being free to speech? this is all common sense. i can assure you that pulau pinang will never been ruled by any other party except the recent. why? pineng is used to the one of the top 5 best island in the world. where is the title now? the bridge is used since 1985, yet we still need to pay the toll? worst come to worst, the toll fees is getting higher and higher. do they really need that amount of continuously money to cover the price for having a bridge? what is the point of we paying for the road taxes, government taxes every time? a bridge that can handled almost 900,000 of vehicles daily from year to year until now.
tak payah cerita benda yang susah, sebut pasal anwar semua dah tau. ' the standard of proof proof must beyond the reasonable doubt.' kalau betul ini yang dipratikkan dalam badan kehakiman, dah terlalu banyak benda yang boleh disangkal dalam skandal anwar. boleh fikir logik kes ni dah boleh digugurkan. buat apa nak pengesahan liwat sampai 2 3 kali kalau dah memang bukti tak kukuh? boleh fikir kan macam mana? 
bukan pasal bersyukur tak bersyukur, bukan pasal menyebelahi pihak lawan, dan bukan pasal tak puas hati dengan apa yang dah jadi dalam hidup, tapi ini semua logik akal, rasional pemikiran. terlalu banyak benda yang kita pandang dengan sebelah mata. bersyukurnya pasti pada yang ada harta dan kuasa. penuh kebencian dan dendam pastinya pada yang susah dan hanya manusia biasa yang lahir dalam keluarga yang sederhana. guna logik akal, jangan main ikut kata orang dan makan taik sama sama. jangan main tuduh orang lain tak patut buat itu ini sedangkan diri sendiri pun tak tau makna susah, senang, masalah orang lain.
i am malaysian, a pure malay even, this is not what i want for my generation to live with. still, i need to make sure that i am superficial and shallow in mind so that i can now be a typical malaysian after all.

Wednesday, January 5, 2011


harini, 5 januari 2011, aku dikejutkan dengan berita mengatakan result muet dah keluar. so, pergi lah check kat internet. tunggu punya tunggu dapat lah band ..10.. HEHE. apa laa nak buat ngan muet ni. simpan je laaaa jadi kenangan. nak apply UiTM? 
tak perlu kot :D